Den deilige tiramisuen fra det italienske kjøkkenet er en ekte klassiker. Den er kremet, luftig og har en herlig smak av kaffe – og den er virkelig enkel å lage.
Oppskriften er til 2 personer.
Du trenger:
- 225 g mascarpone
- 25 g melis, siktet
- 1,5 dl sterk brygget kaffe, avkjølt (Vi anbefaler Friele Frokostkaffe)
- 3 dl kremfløte
- 3 ss kaffelikør, f.eks. Tia Maria, Kahlúa eller Toussaint
- 15 g savoiardi (ladyfingers)
- 50 g bittersøt eller mørk sjokolade, grovt høvlet
- Kakaopulver til å drysse over
Slik gjør du:
- Smør og kle en kakeform på 900 g med plastfolie.
- Ha mascarpone og melis i en stor bolle og visp i ca. ett minutt. Rør inn 2 ss av den avkjølte kaffen.
- Visp fløten med 1 ss likør til den danner myke topper. Rør inn en skje av fløten i mascarponeblandingen, og vend deretter inn resten.
- Hell halvparten av mascarponeblandingen i kakeformen. Jevn ut overflaten.
- Hell den resterende sterke kaffen og likøren i en bolle som er litt bredere enn savoiardikjeksene. Dypp halvparten av kjeksene på den ene siden i kaffeblandingen og legg dem oppå mascarponeblandingen side om side.
- Legg resten av mascarponeblandingen over savoiardikjeksene og jevn ut overflaten.
- Dypp de resterende savoiardikjeksene i kaffeblandingen og legg dem igjen oppå kaken. Drypp eventuelt resten av kaffeblandingen over det øverste laget.
- Dekk formen med plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
- Vend forsiktig tiramisuen ut av formen.
- Dryss over høvlet sjokolade og kakaopulver.
Vel bekomme!