• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

5 grunner til å investere i en god kaffemaskin på jobben

Den god kaffemaskin er nærmest obligatorisk på en moderne arbeidsplass. Ifølge en ny undersøkelse er gode kaffeopplevelser nemlig med på å høyne de ansattes trivsel og arbeidsinnsats og styrke virksomhetens relasjoner til kunder og samarbeidspartnere. Nedenfor ser vi nærmere på 5 årsaker til at kaffe spiller en viktig rolle på arbeidsplassen.

1. God kaffe høyner tilfredshet blant medarbeiderne

Av 843 kaffedrikkere sier 89 % at en god kopp kaffe øker arbeidsgleden. Det viser en større amerikansk spørreundersøkelse fra 2015. En del av de spurte mener til og med at mangel på kaffe har en negativ påvirkning på humøret. F.eks. sier 30 % at de er mindre produktive og 35 % nevner at de blir utmattet og irritable. Andre vitenskapelige undersøkelser bekrefter at humøret kan påvirkes negativt hvis man må unnvære morgen- eller ettermiddagskaffen.

Som arbeidsgiver bidrar du altså til å gi medarbeiderne en god start på dagen når du sørger for at de kan hente en kopp kaffe av deres foretrukne variant - enten de kommer til jobb eller trenger en kopp i de sene ettermiddagstimer.

Bestill kaffe til din bedrift

2. God kaffe styrker båndene

I samme undersøkelse svarer 85 % av respondentene at en kopp kaffe med kollegaen eller kunden kan være en god måte å bygge relasjoner på. En hyggelig kaffekrok på arbeidsplassen er altså en god mulighet for å styrke relasjonene mellom kollegaer og samarbeidet med kundene. Det blir bekreftet i en arbeidsmiljøundersøkelse som viser at kaffepausen er et viktig sosialt element som er med på å skape et bedre fellesskap på arbeidsplassen.

3. God kaffe får oss ned i gir

Gode kaffeopplevelser er et must på arbeidsplassen. Både leger og psykologer anbefaler at man tar flere pauser i løpet av en arbeidsdag. Når man jevnlig tar seg tid til å hente seg en kopp kaffe, stresser man nemlig ned. Arbeider man på et kontor, er det altså lurt å ta kollegaen med en tur bort fra skjermen og ned forbi kaffemaskinen - 5 minutter er nok til å hente en kopp kaffe og få tankene vekk fra frister og høyt prioriterte oppgaver.

Veien er kort til en god kaffeopplevelse

4. God kaffe øker produktiviteten

Kaffe øker produktiviteten og styrker konsentrasjonsevnen. Det er påvist i flere vitenskapelige undersøkelser. På den måten er kaffe en kickstarter som både kan styrke arbeidsinnsats og utholdenhet. På den måte er en god kaffeløsning også et medarbeidergode som samtidig gavner virksomheten.

5. God kaffe kan bidra til sunne ansatte

Det kan lønne seg å investere i en god kaffeløsning - det gjelder særlig i virksomheter der de ansatte tilbringer mye tid foran datamaskinen. Klassiske “kontorsmerter”, som blant annet spenninger i skuldre og nakke, underarmer og håndledd kan nemlig lindres med kaffe. Det bekrefter en vitenskapelig undersøkelse som viser at medarbeidere som drakk kaffe, opplever færre problemer enn medarbeidere som avholdt seg fra kaffen.

I tillegg til muskel- og leddsmerter, er det dokumentert at kaffe minsker risikoen for å utvikle en rekke sykdommer, deriblant visse krefttyper, hjerte-/karsykdommer og type 2 diabetes. Kaffe kan altså også være medvirkende til å unngå lengre sykdomsforløp - selv om det naturligvis er mange flere faktorer som spiller inn når det gjelder utviklingen av alvorlige sykdommer. Men gjelder disse punktene også på norske arbeidsplasser? Det undersøker vi nærmere her når vi ser på nordmenns kaffevaner og forventningene til kaffen på arbeidsplassen.

Få et uforpliktende tilbud

Hvor viktig er kaffen på norske arbeidsplasser?

I Norge er vi ville etter kaffe! Norske voksne drikker i gjennomsnitt 3,7 kopper kaffe om dagen, og det er nok til å plassere oss på en 2. plass på listen over landene i verden hvor det drikkes mest kaffe - bare overgått av Finland. Men hvor viktig er kaffe egentlig i arbeidshverdagen, og lever kontorkaffen opptil vår forventninger?

Kort og godt: Svært viktig! I perioden fra 2009-2011 steg kaffeprisene i Norge med hele 75 % på grunn av en dårlig høst i Sør- og Mellom-Amerika. Det kunne likevel ikke merkes på forbruket, som var stort sett uendret. Nordmenn vil altså ha kaffe for enhver pris - og det gjelder også på jobb. Faktisk starter 40 % av nordmenn arbeidsdagen med en kopp kaffe. Og spør man norske arbeidstakere, har kaffen stor betydning for hvor god arbeidsdagen blir. 94 % mener nemlig at kaffe kan øke trivselen på jobben. På norske arbeidsplasser er det altså god grunn til å servere kaffe i den kvalitet og de varianter de ansatte etterspør. Det bidrar nemlig til å forbedre arbeidsmiljøet og trivselen i hverdagen.