• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Slik holder du produktiviteten oppe etter lunsj: kaffe og flere tips

Ettermiddags knekken er et kjent fenomen over hele verden. Etter lunsj har mennesker en tendens til å ha mindre energi og miste motivasjonen til å arbeide. Det finnes heldigvis ulike løsninger for å sikre at de ansatte får energi og fullfører arbeidsdagen på en positiv og produktiv måte. Les mer om hvordan du kan forbedre energien hos de ansatte.

Hva forårsaker en ettermiddags knekken på jobben? 

Mennesker blir litt trøtte eller mindre produktive om ettermiddagen. Dette kan vil kalle en ettermiddags knekken («afternoon dip»). Det er ulike grunner som står bak:

  1. En persons biologiske klokke senker kroppstemperaturen litt mellom kl. 14.00 og 16.00. Dette øker kroppens produksjon av melatonin, et hormon som gjør mennesker trøtte.
  2. Etter en lunsjpause må maten fordøyes. Fordøyelse krever energi. Blod transporteres fra hjernen til magen, noe som gjør at folk tenker mindre klart. Hva folk spiser, påvirker også hvordan de føler seg på.

En ettermiddags knekken kan oppfattes som irriterende, spesielt når en ansatt fortsatt har mye arbeid som skal gjøres. Heldigvis finnes det ulike måter å unngå ettermiddags knekken på og å føle seg energisk igjen.

Slik øker du energi og produktivitet

Lurer du på hvordan du kan sikre at de ansatte har energi og blir produktive igjen? Her er tre tips som kan hjelpe de ansatte med å få energien tilbake.

  1. Tilby en velbalansert lunsj

Noen næringsstoffer som folk tror gir dem energi, kan faktisk føre til en ettermiddags knekken. F.eks. sukker, karbohydrater og transfett. Derfor lønner det seg å tilby ansatte en velbalansert lunsj.

 

  1. Gi dem god kaffe

Forskning viser at 61 % av de ansatte føler seg mer produktive og energiske på kontoret etter en god kopp kaffe. Sørg for å gi de ansatte skikkelige kaffemaskiner og et fullt utstyrt kaffehjørne. Koffeinet, en liten spasertur til kaffemaskinen og en prat med kollegaer gir de ansatte energiøkningen de trenger for å fortsette arbeidsdagen.

 

 

Husk også det forrige tipset. Du får ikke nødvendigvis mer energi av å tilsette sukker i kaffen. Litt ekstra sukker kan imidlertid trengs etter et måltid med lite sukker. Ved å tilby frukt eller andre sunne desserter i kaffehjørnet kan du gi de ansatte sunne sukkerarter.

 

  1. Få de ansatte til å føle seg verdsatt

En liten belønning kan gi de ansatte motivasjon og gjøre dem produktive igjen. Du kan f.eks. la ansatte dra hjem tidligere når de er ferdig med arbeidet sitt, eller tilby dem en liten feiring for hvert vellykkede prosjekt som leveres.

 

Å gi de ansatte de riktige fordelene vil hjelpe dem med å overvinne ettermiddags knekken. En god kopp kaffe på kontoret, sunn lunsj og belønninger gjør underverker.