• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

5 tips til gjenbruk av kaffegrut

Vær snill med miljøet og gjenbruk kaffegruten

Ender kaffegruten din også alltid i søppelbøtten? Vi gir deg 5 tips til hvordan kaffegrut kan gi babymyk hud eller gjenbrukes i husholdningen.

Tips 1

Skur med grut

Kaffegrut er ditt eget gratis skuremiddel til overflater i stål. Det virker like godt som vanlige rengjøringsmidler – og så er det mye bedre for miljøet! Prøv selv!

Tips 2

Fra bord til jord

Planter elsker kaffegrut! Så når du har nytt kaffen, venter plantene dine lengselsfullt på gruten. Den inneholder nemlig nitrogen som gir næring til jorden. Bruk det til plantene dine både ute og inne.

Visste du at kaffe er en frukt? Les mer og få flere fakta om kaffe her. 

Tips 3

Få babymyk hud

Kaffegrut kan brukes som en miljøvennlig (og billig!) bodyscrub med fantastisk virkning, så gjenbruk kaffegruten din og bli myk som en baby. Du trenger:

  • 2 dl kaffegrut 
  • 2 dl rørsukker eller salt 
  • 1–2 ss honning
  • 1 ss olje, mandel eller oliven 

Bland ingrediensene og skrubb i vei. 

Tips 4

Fra fisk til frisk

Slutt på fiskefingre når du har laget sushi eller annen fisk. Gni hendene dine i kaffegrut – så er lukten borte med det samme.

Visste du at kaffe demper appetitten? Les mer her.Tips 5

Riper i trebordet?

Riper i trebordet? Her er et supert tips: Bland kaffegrut med en del vann og en del eddik og la det trekke i ca. en times tid til fargen passer med fargen på bordet. Smør deretter blandingen på ripene i bordet. Bordet ditt blir så godt som nytt. Ved å gjenbruke kaffegruten i stedet for å kaste den i søpla, kan du være med på å gjøre noe bra for deg selv – og ikke minst for miljøet! Les også om hvordan Jacobs Douwe Egberts arbeider mot en bærekraftig fremtid.