Bæredyktighet og økologi

Vår drøm?
Et bærekraftig kaffe- og temarked.

Sammen kan vi oppnå dette. 
Ved å velge kaffe og te fra Jacobs Douwe Egberts bidrar du til å realisere målet vårt.

En bærekraftig fremtid

Det er noe vi alle ønsker

Bedriften din kan nyte kaffe, te og kakao med god samvittighet – og vise at dere tar del i kampen for miljø og mennesker. Når du kjøper våre bærekraftige produkter, bidrar du til å forbedre forholdene for kaffe-, te- og kakaobønder.

Både bærekraft og økologi

Vår innsats er basert på UTZ Certified, som er en sertifisering innen bærekraft. Flere av produktene våre kombinerer også bærekraft og økologi.

 

 

Fremskritt mot bæredyktighet

Jacobs Douwe Egberts er forpliktet til en bærekraftig fremtid. Her er noen eksempler:

Produksjon

I 2020 ønsker vi at vår produksjons totale energiforbruk skal reduseres med 10 %. I 2013 og 2015 oppnådde vi en reduksjon på 3 %. Vi bruker allerede fornybar energi på fabrikken i Joure, der vi blant annet omdanner kaffegrut til damp som dekker 90 % av varmeforbruket på fabrikken – samtidig som vi bruker avløpsvann til biogass som varmer dampkjelene våre.

Transport

Ved å kombinere to av våre kaffevirksomheter har leveransene våre økt last på lastebiler og redusert kjørelengde. Vårt såkalte karbonavtrykk for logistikken i Nederland og Belgia har blitt redusert med en femtedel siden 2013.

Kaffemaskiner

Nesten alle våre energieffektive kaffemaskiner har et øko-program. Så det blir også lett for deg å være bærekraftig. Vi bruker også biologisk nedbrytbare kopper og, der det er mulig, er emballasjen resirkulert materiale.

Har dere fokus på bærekraft og økologi i din bedrift?

Hos JDE Professional vi har et stort utvalg av økologisk og bærekraftig kaffe fra Friele, Norwegian Roast og Gevalia, samt te fra Pickwick. Se alle våre bærekraftige kaffe- og tetyper i nettbutikken.

Kjøp bærekraftig kaffe og te

Bærekraft har tre bein

Vår bærekraft hviler på sertifiseringens tre hovedområder: Økonomi, miljø og sosialt ansvar. Vi arbeider spesielt med UTZ Certified og forbedrer kontinuerlig utviklingen av energi, vann, avfall, emballasje og mennesker.

 

UTZ Certified fokuserer likt på alle 3 ben. Opplæring av bønder til faglig selv å kunne skape grunnlaget for å ta miljømessig og sosialt ansvar for samfunnet deres og kvaliteten på produktene.

 

Fairtrade setter minimumspriser og faste bonuser til bøndene. Det vil si “Rettferdig pris”.

Økologi

Økologi er drift med stor vekt på natur- og miljøvern, dyrevelferd og matkvalitet. Dette betyr blant annet at produktene ikke er dyrket med kjemikalier og sprøytemidler. Økologimerkene sikrer deg "ekte" økologi: Samme krav, samme kvalitet, samme standard.


3 utvalgte økologiske produkter

 

Norwegian Roast Øko & Fairtrade bønner

Dette er en rundt, mørkbrent espressokaffe med et hint av honning. Kaffen er en Arabica-blend med bønner fra ulike gårder i Sør-Amerika.

Friele Økologisk, finmalt 

Frieles økologiske finmalte kaffe har søte og sjokoladeaktige undertoner, god fylde og lite syrlighet. Kaffen er dyrket i Brasil.

Friele Cafitesse, Øko & Fairtrade

Friele Cafitesse Golden Roast er en delikat kaffe blandet av 100% arabicabønner fra flere land. En frisk og fruktig kaffe med rik aroma.

Samfunnsansvar

Fra høsting av bønner til koppen

Vi er opptatt av kaffe og te samt å ta vare på mennesker og miljøet. JDEs program omfatter tre hovedområder:

  • Vi støtter globale partnerskap og prosjekter for å løse de mest utfordrende problemene.

  • Vi kjøper sertifisert kaffe og te med internasjonalt anerkjente standarder som UTZ, Rainforest Alliance og Fairtrade.

  • Gjennom vårt leverandørinitiativ samarbeider vi direkte med våre leverandører for å forbedre arbeidsforholdene og beskytte naturressursene der kaffe og te dyrkes.

Du kan lese mer om våre initiativer og verdier i vår Code of Conduct.

Vår kaffe og te fører folk sammen

Kaffe og te fører folk sammen. Det er derfor vi støtter sosiale initiativer. Fordi vi mener at alle fortjener en velfortjent kopp kaffe eller te.

Det er utrolig hva som kan skje over en kopp kaffe.