• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Hva er egentlig te?

Finn ut hva forskjellen mellom de ulike tetypene er, og hvordan te produseres!

Te har blitt drukket i århundrer, og er for mange kulturer mer enn bare en varm drikke. Er du interessert i å lære om prosessen bak?

De perfekte omgivelser

Hvor kommer te fra

Pickwick henter te fra mange steder i verden, men det meste kommer fra de beste stedene i India, Sri Lanka og Indonesia. Dette er viktige land for oss, fordi de har det perfekte klimaet og plantasjer i riktig høyde. Dette bidrar til å gi en bedre teopplevelse.

Sort te fra Pickwick

SORT TE

Svart te kommer fra bladene fra teplanten Camellia Sinensis. Svart te starter som grønn te, men gjennomgår fermentering. Fermenteringen gir tebladene den svarte, velkjente fargen. Svart te er den mest solgte i verden.

Grøn te fra Pickwick

GRØNN TE

Grønn te kommer fra samme teplante som svart te, Camellia Sinensis. Grønn te er ikke fermentert og oppvarmet, og gjennomgår derfor ikke den samme produksjonsprosessen som andre tevarianter. På denne måten bevares en stor del av bladenes vitaminer og mineraler. Den mindre behandlingen resulterer også i at bladene beholder sin vakre grønnfarge.
Grønn te er kjent for høyt innhold av antioksidanter og har derfor en positiv effekt på helsen.

Rød Rooibos te fra Pickwick

ROOIBOS TE

Rooibos-te er egentlig ikke en te. Rooibos, eller rød te, stammer fra en busk som vokser i Sør-Afrika. Nålene fra busken plukkes, knuses og plasseres deretter i solen for oksygenanrikning. Rooibos-navnet stammer fra Nederland og betyr “rød busk”. Rooibos inneholder store mengder av C-vitaminer og mineraler.

Urtete og rød te er egentlig ikke te

Fordi urtete og rød te ikke stammer fra en teplante, men en barbusk, så er det egentlig ikke te. Men det spiller ingen rolle, da urtete er like velsmakende som ekte te og inneholder store mengder av vitaminer og mineraler.

Teens historie, opdagelse | Pickwick

Oppdagelsen av te

I år 2700 fvt. ble te oppdaget av den kinesiske keiseren Shen Nung. Under en pause ble hans kokende drikkevann blandet med noen blader. Det viste seg å smake godt. I Europa ble vi introdusert til te i 1610. I 1750 ble transport av te muliggjort via tablåer. 

Teens historie | Pickwick

Teen i Europa

I 1910 ble teen fortsatt solgt i kjegler. I 1938 ble teposen i bomull teposen introdusert som vi kjenner den i dag. Siden den gang har posen og emballasjen blitt oppdatert, og designen har endret seg for å holde tritt med tiden.

I 1937 fikk vår te navnet Pickwick-te. Før dette gikk navnet under samme navn som kaffen Douwe Egberts. Emballasjen utviklet seg mye gjennom det 20. århundret.