• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Vi minimerer vårt miljøavtrykk

Friele Frokostkaffe er brent til perfeksjon med fornybar elektrisitet i vårt kaffebrenneri i Bergen.

Fornybar elektrisitet

Friele Frokostkaffe er brent til perfeksjon med fornybar elektrisitet i vårt kaffebrenneri i bergen. I JDE jobber vi kontinuerlig med å redusere CO2 utslipp. Vi har hatt fokus på å redusere vårt fotavtrykk lenge og var blant annet første kaffebrenneri som gikk over til gassfyrt brenning.

I Bergen har vi vært miljøfyrtårn siden 2011 og fabrikken er også ISO 14001 sertifisert. Vår kaffeproduksjon i Bergen bruker fornybar energi fra vannkraft og har 99% avfallssortering av kaffeproduksjon gjennom BIR.

Les mer om vår politikk og dokumentasjon her

Vi jobber for nullutslipp

Vi jobber med innovasjon og utvikler mer energieffektive prosesser. Vi støtter også bønder i å ta i bruk regenerativt jordbruk og bidrar til å forhindre avskoging.

Vi tror at kaffe globalt kan dyrkes på en netto null-måte innen 2050. Hvis vi samarbeider som en bransje kan vi balansere utslippene som produseres med de som blir fjernet. Vi skaper endringer og legger til rette for å redusere våre utslipp. Vi har satt mål som er validert av Science Based Targets-initiativet (SBTi) for å redusere utslippene på tvers av scope 1, 2 og 3.

SBTi

Gjennomføring av våre 2030-mål valider av SBTi siden 2021.


Scope 1 & 2

Forpliktet til å redusere absolutte utslipp av klimagasser med 25% innen 2030 (sammenlignet med 2020-baselinjen).

Scope 3

Forpliktet til å redusere absolutte utslipp av klimagasser i omfang 3 med 12,5% innen 2030 (sammenlignet med 2020-baselinjen).

Forklaring av utslipp av klimagasser i scope 1, 2 og 3

Scope 1: Direkte utslipp som oppstår som følge av aktiviteter under vår kontroll, som for eksempel i vår kaffeproduksjon og kjøretøy.

Scope 2: Indirekte utslipp fra elektrisitet vi har kjøpt og brukt i våre produksjoner.

Scope 3: Indirekte utslipp som ikke er under vår kontroll, men som oppstår som følge av vår business, for eksempel dyrking av våre kaffebønner eller emballasje og transport av våre produkter.

Mot en avfallfri verden

Vi hos JDE tror på en sirkulær økonomi der alt blir resirkulert, gjenbrukt eller kompostert. Vårt forsknings- og utviklingsteam jobber med å utvikle innovative løsninger, som å lage teposer og kaffepads som er industrielt nedbrytbare.

Vi gjennomgår hele vår portefølje for å identifisere områder der vi kan optimalisere vekten på emballasjen og redusere emballasjeavfall. Vi fokuserer også på å redusere vannforbruket og avfallet fra produksjonen samtidig som vi alltid opprettholder høyeste produktkvalitet og sikkerhet.

Les mer om vår politikk og dokumentasjon her

Emballasje

100% av emballasjen skal være gjenbrukbar, resirkulerbar eller nedbrytbar innen 2030.

Vannforbruk

Forpliktet til å redusere vårt vannforbruk med 18% innen 2030.

395_sgssystemcertiso90012000.png

Kaffeproduksjon

Vår kaffeproduksjon i Bergen er ISO 14001 sertifisert.

Avfallssortering

99% avfallssortering av kaffeproduksjon gjennom BIR.

miljofyrtarn.png

Mijløfyrtårn

I vårt kaffebrenneri i Bergen har vi vært miljøfyrtårn siden 2011.

Energi

Vår kaffeproduksjon i Bergen bruker fornybar energi fra vannkraft.