• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Oppskrift

Cortado

Slik lager du perfekt cortado-kaffe

Cortado er en deilig kaffevariant med 50 % kaffe og 50 % steamet melk. Få vår oppskrift på hvordan du lager den hjemme eller på kontoret.

 

Oppskriften er til 1 person.

 

Ingredienser

  • 18 gram hele kaffebønner
  • 50 ml melk

 

Slik gjør du

  1. Vei opp 18 gram kaffebønner.
  2. Mal kaffebønnene fint og klargjør portafilteret ditt.
  3. Brygg en dobbel espressoshot (50 ml).
  4. Hell 50 ml melk i melkekannen din.
  5. Steam melken til den er 55-62 grader varm.
  6. Tilsett den steamede melken til kaffen din.

 

Så er din cortado klar til servering!

 

Tips: Den originale oppskriften på cortado er med helmelk, men hvis du foretrekker plantebaserte alternativer, er soyadrikk et godt valg – den er utrolig lett å steame!

 

Hva er en cortado?

Cortado er en liten melkebasert kaffedrikk som består av 50 ml espresso og 50 ml steamet melk. Cortado stammer fra Spania, og navnet kommer av ordet "cortar," som betyr “skjære.” Det er et uttrykk for at man har skåret noe av den intense espressosmaken ved å tilsette litt steamet melk.

 

Kort sagt er cortado en kompakt kopp kaffe, perfekt hvis du synes kaffesmaken i en vanlig espresso er for sterk, men heller ikke liker latte eller cappuccino.

 

Cortado vs. cappuccino – Hva er forskjellen?

Den største forskjellen på cortado og cappuccino er størrelsen og mengden melk. En cortado er vanligvis 100 ml og inneholder 50 ml melk, mens en cappuccino er 180 ml og inneholder 155 ml melk. I tillegg er det forskjell på melkens konsistens. Halvparten av melken i en cappuccino er lett steamet, mens den andre halvparten består av mykt melkeskum. I en cortado er all melken steamet.

 

Selv om både cortado og cappuccino faller under kategorien “kaffe med melk,” er det noen markante forskjeller på de to favorittene fra kafémenyen.

 

Mange forveksler også cortado og flat white. Du kan lese mye mer om hva de forskjellige kaffedrikkene inneholder i vår artikkel: Kjenner du de forskjellige kaffetypene?

Har du prøvd våre andre oppskrifter?

Oppskrifter til enhver anledning