• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

7 utfordringer & løsninger

Hvordan opprettholde et sikkert kaffehjørne

Selv om det er uunnværlig å ha kaffepauser på jobb, så er ikke ting helt tilbake til normalen ennå. Derfor er det viktigere enn noen gang å skape et trygt kaffehjørne der ansatte og gjester kan lade opp.

I denne guiden kommer vi med syv løsninger til hvordan du kan gi dine ansatte og gjester et rent og problemfritt kaffehjørne.

Et trygt kaffehjørne tilsvarer en varm velkomst som bringer ansatte og gjester sammen, selv i tider med corona. Vedlikehold av et kaffehjørne med alle de nødvendige reglene kan være ganske utfordrende. Heldigvis er vi lærte i å levere den beste kaffeløsningen til enhver bedrift, uansett forhold.

1. utfordring & løsning

Hvordan holder jeg kaffehjørnet trygt og rent?

Selv om det ikke er like lett for alle å leve opp til retningslinjene, regner vi med at de fleste bedrifter vil gjøre sitt beste for å sørge for at de ansatte føler seg trygge på jobb, og at området rundt kaffemaskinen er et “trygt område”. Derfor er det viktig å minne de ansatte om avstanden de trenger å holde mens de finner seg en kopp kaffe. Bruk gulvklistremerker, eller tegn en 1,5 m sirkel eller boks på gulvet rundt kaffemaskinen slik at alle er klar over at de må holde avstand. Bruk en lys farge for å forsikre deg om at linjene på gulvet ikke kan overses.

2. utfordring & løsning

Dårligere tilgjengelighet av kaffemaskiner

I tider som disse er det en god ide å unngå at alle de ansatte samles rundt én og samme kaffemaskin. En mulighet er å (midlertidig) installere flere maskiner sånn at køene ikke blir så lange. Hvis du allerede har flere maskiner, kan våre JDE-spesialister gi deg råd om hvor du kan flytte kaffemaskinenen for å lage bedre, smartere eller større trygge soner. Et annet alternativ er å (midlertidig) prøve en annen type kaffemaskin med en mer effektiv bryggeprosess. I stedet for å bruke espressomaskine, kan du for eksempel bruke Cafitesse Excellence Compact Touch. Med denne maskinen tar det bare 17 sekunder å lage en kopp kaffe.

3. utfordring & løsning

Noen ganger blir kaffehjørnet for overfylt

For å forhindre lange køer i nærheten av kaffemaskinen, kan du også vurdere å installere et ‘kaffetrafikklys’ på hver etasje. Skiltet viser hvor travelt det er og om det er fornuftig å stå i kø. Dette er bare ett eksempel på effektivisering av kafferelatert trafikk på jobben, og det er flere måter å gjøre det på. Tenk kreativt, eller planlegg en idédugnad med teamet ditt for å komme opp med morsomme og nyttige ideer.

 

Vi tilbyr flere hygieniske kaffeløsninger, og står klare til å gi deg råd om hygienetips pr. kaffemaskintype. Ikke nøl med å kontakte oss,
hvis du har spørsmål eller bekymringer. Vi kan hjelpe deg med å sette opp trygge, desentraliserte kaffehjørner om nødvendig. Vi kan også hjelpe deg
med vedlikehold og rengjøring.

4. utfordring & løsning

Papir- eller porselenskopper?

For å forhindre at de ansatte henter, og dermed berører, kopper som har blitt brukt av kollegaer, er det en god ide å bruke pappkopper som kan brukes flere ganger. La folk bruke sine egne kopper og kaste dem selv, så andre slipper å røre kopper som ikke er deres egne. Dette gjelder både ansatte og gjester. Selv om det kan være litt mindre innbydende, er det mye tryggere. Hvis du vil tilby gjestene en kopp kaffe, må du huske å bare ta på papirkoppene i bunnen for å opprettholde hygienen.

5. utfordring & løsning

Finnes det måter å minimere berøringspunktene på?

Du kan dele ut såkalte “no-touch” -verktøy, for eksempel nøkkelringer eller penner, som hjelper dine ansatte med å åpne skuffer og trykke på knapper uten å bruke hendene. Hvis du kontakter våre kaffespesialister er det til og med mulig å implementere en kontaktløs løsning for kaffevalg, for eksempel skanning av en QR-kode.

6. Utfordring & løsning

Veien til maskinen er for lang

Finnes det måter å minimere berøringspunktene på? I tider som disse kan det kanskje ta litt lenger tid å få en kopp kaffe enn normalt hvis de ansatte må følge en enveisrute for å hente en kopp kaffe i kafeteriaen. For å sikre at kaffeturene ikke resulterer i kald kaffe kan du dele ut termoser. På denne måten kan de ansatte hente seg en kaffe og fortsatt ha en varm drikke når de er tilbake ved skrivebordet. Det gjør dem også i stand til å hente to kopper samtidig, slik at de ikke trenger å komme tilbake til kaffemaskinen rett etter at kaffen er drukket opp. Det er to kopper kaffe i en!

7. utfordring & løsning

Jeg aner ikke hva den seneste sladderen på kontoret er

For å fortsatt kunne tillate dine ansatte å ta pauser sammen kan du opprette virtuelle pauser. Dette er et pågående Zoom/Microsoft Teams-møte der kolleger kan sjekke inn når de er i humør til en prat. Det virtuelle kaffehjørnet lar også ansatte som fortsatt jobber hjemmefra delta i de samme pauseromssamtalene som kollegaene. For å sørge for at det virtuelle pauserommet holdes aktivt kan du henge opp et skilt i nærheten av selve kaffemaskinen med en direkte kobling og sørge for at folk er klar over at det eksisterer ved å sende daglige oppdateringer via e-post. Det er også mulig å arrangere Walking Coffees, så lenge der holdes trygg avstand.

Vil du oppdatere kaffehjørnet på din arbeidsplass? Ikke nøl med å kontakte oss!