• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Oppskrift

Flat White

Enkel oppskrift på den perfekte Flat White. En god Flat White kan aldri bli feil! Her får du vårt forslag til hvordan du kan lage den hjemme eller på kontoret.


Oppskriften er til 1 person.


Ingredienser:

  • 18 gram hele kaffebønner 
  • 100 ml melk

Slik gjør du:

  1. Vei opp 18 gram kaffebønner
  2. Kvern deretter kaffebønnene fint
  3. Brygg en dobbel espresso (50 ml)
  4. Damp 100 ml melk til den er 55-62 grader varm
  5. Hell den steamede melken opp i kaffekoppen


Så er din Flat White klar til servering!

Tips: En Flat White kan lages med forskjellige typer melk, men hvis du er nybegynner, kan du med fordel velge helmelk – den er lettest å steame!

 

Hva er en Flat White?

Flat White er en kaffedrikk som består av 50 ml espresso og 100 ml steamet melk. Flat White kommer opprinnelig fra Australia, og den inneholder samme mengde kaffe som for eksempel en cappuccino eller latte. Forskjellen er at det er mindre melk i en Flat White enn i de andre drikkene du kjenner fra kafémenyen.

Det gjør Flat White til det opplagte valget hvis du liker den intense smaken av espresso, men samtidig liker den runde smaken den steamede melken tilfører.

 

Flat White vs. Cortado – Hva er forskjellen?

Forskjellen på Flat White og Cortado er enkel. En Flat White er typisk større enn en Cortado og inneholder mer melk. Mens en Flat White har 33 % kaffe og 66 % melk, er fordelingen 50/50 i en Cortado. Cortado er altså en sterkere kaffedrikk.

Grunnen til at mange kanskje forveksler Flat White og Cortado kan være at begge er kaffedrikker med melk, og at de begge er sterkere enn Cappuccino og Café Latte.

Du kan lese mye mer om hva de forskjellige kaffedrikkene inneholder i vår artikkel: Kjenner du de forskjellige kaffetypene?

 

Har du prøvd våre andre oppskrifter?

Oppskrifter til enhver anledning