• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Teens opprinnelse

Kina og India står for over 50 % av den totale teproduksjonen

Klima og høsting spiller en avgjørende rolle i kvaliteten på teen. For å oppnå samme kvalitet hver gang vi produserer te, bruker vi så mange som 30 forskjellige typer te i våre blandinger. Slik får du den samme gode smaken hver gang du drikker en kopp Pickwick-te.

India

Ca. 30 % av hele verdens teproduksjon kommer fra India. Assam i Nord-India er et av de største og beste teområdene i verden. Teen fra dette området gir en sterk og kraftig drikk med en spesiell karakter og en mørk farge. Assam-te er mye brukt i de mest populære hverdagsblandingene, som English Breakfast. Darjeeling dyrkes ved foten av Himalaya og er kjent som teens champagne. Den utmerkede Darjeeling-teen er resultatet av det kjølige, fuktige klimaet og den høye beliggenheten samt den spesielle kvaliteten på luften og jorden.

Vil du vite mer om prosessen bak te? Les mer her ›

Kina

Kina står for 23 % av verdens teproduksjon. Det dyrkes mange forskjellige teer i de 18 teproduserende områdene i Kina. I det kinesiske tesortimentet finner du bl.a. grønn te, halvfermentert te (den såkalte rene teen eller Oolong) og selvfølgelig den tradisjonelle svarte teen. De har alle ulike karakterer – fra milde teer med blomsterduft til sterke og kraftige teer.

Sri Lanka (Ceylon)

I Sri Lanka produseres ca. 10 % av verdens te. Ceylon-teer er kjent for god smak, behagelig aroma og en klar farge. Ceylon-te brukes i de fleste teblandinger.

Indonesia

De to viktigste teproduserende øyene er Java og Sumatra. Java produserer fargerik og aromatisk te. Te fra Sumatra har ofte en metallisk smak og er av dårligere kvalitet.

Afrika

Tedyrking i Afrika kan dateres tilbake til begynnelsen av det 20. århundret. De største teprodusentene er Kenya, Tanzania og Malawi. I Kenya dyrkes te med en sterk farge og smak, som minner om te fra Assam. Rød te stammer ikke fra teplanten, men derimot fra Rooibos-busken, som vokser i Sør-Afrika.