• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Hva skal til for å få den beste kaffeopplevelsen på jobben?

Visste du at det finnes over 850 aromaer i brent og malt kaffe, mer enn dobbelt så mange som i vin? Her er fem enkle tilberedningstips som vil gi deg den beste smaken og kaffeopplevelsen.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud til en god kaffeopplevelse på din arbeidsplass.

Få et uforpliktende tilbud

«Det kan føles som en krise hvis kaffemaskinen plutselig en mandag morgen ikke virker. Ved å overlate jobben til et spesialisert kaffeselskap kan bedriften konsentrere seg om sin jobb og nyte god kaffe. Vi tar ansvaret for hele kaffeopplevelsen, med velsmakende kaffe fra gode maskiner og service hvis uhellet er ute». - Lasse Søgaard, Country Manager, JDE Norge

1. tilberedningstips

Oppbevar kaffen mørkt og tørt

Kaffe er ferskvare, og dens største fiende er lys og luft. Kaffe skal derfor oppbevares tørt og mørkt. Bruk en lukket boks, og oppbevar kaffen i emballasjen som den kommer i. Pass på at kaffen ikke oppbevares sammen med andre produkter som har sterke lukter, som for eksempel krydder.

2. tilberedningstips

Riktig dosering

I Norge brukes 60 gram kaffe per liter vann som standard. En strøken måleskje tilsvarer 10 gram.

3. tilberedningstips

Bruk rent utstyr

Besk og bitter kaffe skyldes ofte urenheter innvendig i kaffemaskinen. Det holder ikke å tørke støv. Følg bruksanvisningen fra produsenten. Vi kan også anbefale å bruke maskiner som er ECBC-godkjente. Norsk Kaffeinformasjon står bak denne sertifiseringen, som bekrefter at maskinen har riktig temperatur på vannet og riktig kontakttid mellom kaffe og vann.

 

4. tilberedningstips

Rent vann

Kaffe består av 98,5 prosent vann. Det betyr at kaffen ikke smaker godt hvis vannet er skittent. Temperaturen på vannet som kommer i kontakt med kaffen bør være mellom 92° og 96°C.

5. tilberedningstips 

Kaffen smaker best nytraktet

Når traktekaffen er klar bør den ikke bli stående på varmeplaten hvis man bruker glasskolbe. Da kan kaffen få en brent smak. Ha den heller over i en termokanne, og server den innen en time. Kaffen smaker best nytraktet.

 

Visste du?

God jobbkaffe kan ha mye å si for trivsel og arbeidsmiljø, og ikke minst er kaffen sentral i møter med kunder. Kaffeløsningen bør være enkel å betjene og vedlikeholde, slik at den fungerer i de ansattes arbeidshverdag. Og så skal det selvsagt smake godt.

«Som verdens største rendyrkede kaffeselskap er vi vårt ansvar bevisst når det kommer til kaffekompetanse. Vi har et internasjonalt kaffeakademi hvor vi trener opp kaffespesialister som skal dele kunnskapen videre til alle ansatte lokalt»
- Frank Vallèe, kaffeekspert for JDE Professional Norge.

Ta kontakt

for et uforpliktende tilbud til en god kaffeopplevelse på din arbeidsplass