• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
 • Landsdekkende service
 • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Seks tips for å minimere kaffeutgiftene i bedriften

De ansatte vil ha kaffe. Derfor har de fleste bedrifter profesjonelle kaffemaskiner. Men hva koster det deg som bedrift å gi de ansatte kaffe? Som arbeidsgiver kan du sannsynligvis spare mye på kaffeutgiftene. I denne bloggen finner du råd om hvordan du kan redusere kaffeutgiftene.

2. Vurder vedlikeholdsutgiftene dine

Det er en rekke faktorer som må vurderes for å kunne bestemme hvor mye én kopp kaffe på jobben koster. Først og fremst må du spørre deg selv dette spørsmålet: Hvor mye kaffe brukes i bedriften? Dette avhenger av størrelsen på bedriften og hvor mange ansatte som faktisk drikker kaffe der. Når du vet hvor mye kaffe som brukes, kan du ta den beste avgjørelsen om hvilken type kaffe og profesjonell kaffemaskin som passer til bedriften.

Her er andre faktorer som må vurderes for å fastslå hvor mye én kopp kaffe koster på kontoret:

 • Teknisk vedlikehold: trenger kaffemaskinene rengjøring?
 • Tilbehør: Hva er utgiftene for kopper, sukker eller melk?
 • Leveringskostnader: er levering gratis?

Vil du vite hvor mye en kopp kaffe til bedriften koster?

Be om en konsultasjon

Hva kan du gjøre for å minimere utgiftene i bedriften din?

Hvor mye betaler du for å gi de ansatte på kontoret kaffe? Du kan sannsynligvis redusere de nåværende kaffeutgiftene. Du kan oppnå dette ved å innføre tiltak som å be de ansatte bidra økonomisk til kaffen eller kjøpe kaffe av lavere kvalitet. Dette kan du imidlertid føre til bitterhet. Som arbeidsgiver vil du tape på slik bitterhet. Heldigvis finnes det smarte muligheter med positiv innflytelse på fortjenesten din. Ta en titt på dem nedenfor.

Ta en titt på kaffemaskinen(e)

Du kan ikke overse kaffemaskinene. De spiller en betydelig rolle for kaffeutgiftene. I mange bedrifter har antallet profesjonelle kaffemaskiner økt voldsomt. Hos noen finner du en kaffemaskin i hver etasje eller i hvert hjørne på et kontor. Kanskje finner du til og med flere ulike typer kaffemaskin på ett og samme kontor.

Når du vurderer kaffemaskinene på kontoret, kan du stille følgende spørsmål:

 • Brukes hver kaffemaskin av mange nok mennesker?
 • Er det mer effektivt å sentralisere de profesjonelle kaffemaskinene i ett felles kaffeområde?
 • Hvilken type kaffemaskin passer best å plassere overalt?

Det er ideelt å ha færre (ulike) profesjonelle kaffemaskiner, og heller bruke noen som er større og mer effektive. Disse er mer lønnsomme for deg og gir de ansatte kaffen raskere. Vinn-vinn!

Ønsker du å finne ut hvilken kaffeløsning som passer best til bedriften din? 

Les mer

2. Vurder vedlikeholdsutgiftene dine

En annen mulighet til fortjeneste ligger i vedlikeholdet av de profesjonelle kaffemaskinene. Følger du ikke med på dette, og heller erstatter kaffemaskinene hver gang det kreves vedlikehold eller rengjøring? Dette kan åpenbart bli dyrt, da du reduserer levetiden til bedriftens kaffemaskiner betraktelig.

Å vedlikeholde kaffemaskinene er en investering som alltid lønner seg. For de fleste små til mellomstore bedrifter er det best å gjøre dette selv. For store bedrifter lønner det seg imidlertid økonomisk å inngå en vedlikeholdskontrakt med leverandøren. Da kan de være sikre på at teknisk arbeid utføres med nødvendig kompetanse.

Rådet vårt?

 • Utfør grundig vedlikehold og rengjøring
 • Sjekk om tilnærmingen din til vedlikehold passer til størrelsen på bedriften
 • Vurder tidsinvesteringen ved vedlikehold internt kontra hva en servicekontrakt koster
 • Vurder å bruke kaffemaskiner med væske eller pulverkaffe, da disse er enklere å vedlikeholde og sløser mindre sammenlignet med vanlige kaffe- og espressomaskiner

Ønsker du personlige råd om våre kaffemaskiner til din bedrift? Klikk på knappen nedenfor.

 


Rådet vårt?

 • Utfør grundig vedlikehold og rengjøring
 • Sjekk om tilnærmingen din til vedlikehold passer til størrelsen på bedriften
 • Vurder tidsinvesteringen ved vedlikehold internt kontra hva en servicekontrakt koster
 • Vurder å bruke kaffemaskiner med væske eller pulverkaffe, da disse er enklere å vedlikeholde og sløser mindre sammenlignet med vanlige kaffe- og espressomaskiner

Ønsker du personlige råd om våre kaffemaskiner til din bedrift? Klikk på knappen nedenfor.

3. Lease eller kjøpe kommersielle kaffemaskiner for å redusere utgiftene 

Denne er kanskje åpenbar – det blir færre utgifter hvis det drikkes mindre kaffe. Men visste du at det motsatte også er sant? I alle fall når det gjelder kaffepris per pose. Etter hvert som bedriften vokser, vil den få stordriftsfordeler. Dette inkluderer kjøp av kaffe. Du har ofte muligheten til å kjøpe eller lease en kaffemaskin til bedriften. Ta en informert avgjørelse basert på bedriftens behov, kaffeforbruket og ønsket budsjett. Det finnes en løsning for ethvert behov.

4. Bestill nok og få gratis levering

Vil du ha annen måte å minimere kaffeutgiftene for bedriften på? Gratis levering. Når du bestiller kaffebønner, kaffemaskiner eller andre kaffeprodukter, kan du bestille en god mengde av det. Da får du gratis levering. Nå betaler du bare for kaffen og andre biprodukter, og ingen må bruke arbeidstid på en handletur.

5. Bestill kaffeprodukter direkte fra leverandøren

Melk, sukker, kjeks og plast- eller pappkopper er alle biprodukter. Det er viktig å ta en titt på disse sekundære produktene. Kjøper du dem hver for seg? Da kan du spare penger på å bestille produktene direkte fra en kaffeleverandør fra nå av. Dette er en administrativ forenkling og betyr at du vil nå beløpet for gratis levering enda raskere.

Ta en titt på våre forskjellige kaffe-, te- og kakaoartikler for å gjøre kaffehjørnet ditt komplett.

Finn ut mer

6. Bytt ut engangskopper med gjenbrukbare kopper

Kjøper du vanligvis kaffekopper i plast eller papp? Disse kan enkelt byttes ut med bærekraftige, gjenbrukbare kaffekopper. Gjenbrukbare kopper kan være en stor investering, men med tiden vil du minimere kostnadene sammenlignet med å stadig måtte kjøpe engangskopper. I tillegg er det å velge gjenbrukbare kopper et bærekraftig alternativ og bedre for miljøet på lang sikt.

Vår CSR-strategi

Når du implementerer anbefalingene våre, vil kaffeutgiftene dine reduseres uten at du trenger å ofre kvaliteten på kaffen. Om noen måneder vil du drikke nydelig kaffe fra fine krus i et koselig kaffehjørne med enda flere kollegaer. Hvor spennende høres det ut?