• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

5 tips til en bærekraftig kaffekultur

Din bedrift vil være mer bærekraftig. Men hvor skal du begynne?

Bærekraft har ulik betydning i alle virksomheter, og har like mange variasjoner som kaffe og te. Med disse fem tipsene får du en god start på en bærekraftig kaffekultur på arbeidsplassen. 

"71 % av alle ansatte er villige til å gjenbruke kaffekoppen sin for å bidra til miljøet."

1. Bruk den samme kaffekoppen

En studie om kaffe på arbeidsplassen viser at 71 % av ansatte i undersøkelsen er villig til å bruke kaffekoppen flere ganger for å bidra til miljøet. Danskene drikker i gjennomsnitt fire kopper kaffe hver dag, og generelt havner koppene i søpla etter hver eneste kopp kaffe. Dette har en betydelig innvirkning på miljøet. 

Er du interessert i lære om hvordan JDE tar ansvar for et bærekraftig kaffe- og temarked? Les her >

2. Tenk på avfallet

Ved å sortere avfallet på arbeidsplassen din kan du gjøre mye for miljøet. Ha for eksempel to søppelbøtter i kaffekjøkkenet; én til bioavfall og én til annet avfall. I tillegg kan dere beskytte miljøet ved å velge biologisk nedbrytbare pappkopper. Se etter FSC-sertifiseringen, som beskytter naturen både i produksjon og i nedbryting av pappkoppene. 

Se vårt utvalg av pappkopper

3. Sett maskinen i øko-modus

Ved å sette kaffemaskinen i øko-modus kan opptil 25 % energi spares ved at maskinen går i dvalemodus på kvelden. Mange profesjonelle kaffemaskiner er selvlærende og sørger for at maskinen er klar til bruk når de første medarbeiderne kommer på jobb. Maskinen starter for eksempel opp kl. 07.00, og da er første kopp kaffe klar til å brygges kl. 07.30. Nesten alle JDEs energieffektive kaffemaskiner har en øko-modus. 

Se alle kaffemaskiner

4. Gjenbruk kaffegruten

Ikke kast kaffegruten. Den kan brukes på nytt. Ved å donere kaffegruten til selskaper som kan bruke den, kan du støtte miljøet. Disse virksomhetene gjenbruker kaffegruten til alt fra notatbøker til blomsterpotter og dyrking av sopp. Sjekk om kaffegruten samles inn lokalt for å unngå unødvendig transport. 

Er det ikke mulig å donere? Du kan også resirkulere din egen kaffegrut hjemme eller på kontoret. 

Få 5 tips til gjenbruk av kaffegrut

5. Kok bare det vannet du skal bruke

Hvor mange kopper te koker du vann til? Sørg for at mengden vann i kjelen ikke er mer enn du trenger. Det tar både mindre tid å koke en mindre mengde vann, og du bruker mindre energi, slik at det til slutt ikke slippes ut mer CO2 enn nødvendig. 

Vil du vite mer om en bærekraftig kaffeløsning for din bedrift?

I Jacobs Douwe Egberts Professional har vi forpliktet oss til en bærekraftig fremtid, og vi tilbyr et bredt spekter av økologisk og bærekraftig kaffe og te, som er Fairtrade- og UTZ-sertifisert. 

Vil du vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med en bærekraftig kaffeløsning som passer dine forretningsbehov?

 

Motta rådgivning