Oppskriften er til 6-8 personer
Du trenger:
- 75 g smeltet smør
- 275 g knuste mørdeigsmåkaker
- ¼ teskje malt kanel
- 1,5 spiseskje gelatinpulver
- 3 spiseskjeer vann
- 2 egg, delte
- 115 g lys farin
- 115 g hakket, mørk sjokolade
- 1 ¾ dl brygget espresso
- 4 dl piskefløte
- Revet sjokolade og malt kanel til pynt
Slik går du frem:
- Smør, småkaker og kanel blandes sammen. Legg massen i bunnen av en rund bakeform (20 cm) og trykk den godt ned. Sett formen i kjøleskapet.
- Dryss gelatinpulver over det kalde vannet, og la det bløtes opp i 5 minutter. Sett skålen over en kasserolle med varmt vann, og rør rundt for å oppløse gelatinen.
- Pisk eggeplommer og sukker tykt. Legg sjokolade og kaffe i en skål, og rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett eggeblandingen, og varm blandingen forsiktig i en kasserolle i 1-2 minutter inntil den tykner. Rør gelatinen inn, og la blandingen stå til den begynner å stivne. Rør rundt med jevne mellomrom.
- Pisk 1,5 dl av fløten. Pisk eggehvitene stive. Vend først fløten i kaffeblandingen og deretter eggehvitene.
- Hell blandingen over småkakebunnen, og sett den på kjøl i 2 timer.
- Ta terten ut av formen. Pisk resten av fløten, og pynt toppen av terten med fløteskum, revet sjokolade og et dryss kanel.