• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Oppskrift

Cappucino-terte

Her er terten til kaffeelskeren! Den smaker deilig av kaffe, kanel og sjokolade, og du får oppskriften her

Oppskriften er til 6-8 personer

Du trenger:

  • 75 g smeltet smør
  • 275 g knuste mørdeigsmåkaker
  • ¼ teskje malt kanel
  • 1,5 spiseskje gelatinpulver
  • 3 spiseskjeer vann
  • 2 egg, delte
  • 115 g lys farin
  • 115 g hakket, mørk sjokolade
  • 1 ¾ dl brygget espresso
  • 4 dl piskefløte
  • Revet sjokolade og malt kanel til pynt

Slik går du frem:

  1. Smør, småkaker og kanel blandes sammen. Legg massen i bunnen av en rund bakeform (20 cm) og trykk den godt ned. Sett formen i kjøleskapet.
  2. Dryss gelatinpulver over det kalde vannet, og la det bløtes opp i 5 minutter. Sett skålen over en kasserolle med varmt vann, og rør rundt for å oppløse gelatinen.
  3. Pisk eggeplommer og sukker tykt. Legg sjokolade og kaffe i en skål, og rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett eggeblandingen, og varm blandingen forsiktig i en kasserolle i 1-2 minutter inntil den tykner. Rør gelatinen inn, og la blandingen stå til den begynner å stivne. Rør rundt med jevne mellomrom.
  4. Pisk 1,5 dl av fløten. Pisk eggehvitene stive. Vend først fløten i kaffeblandingen og deretter eggehvitene.
  5. Hell blandingen over småkakebunnen, og sett den på kjøl i 2 timer.
  6. Ta terten ut av formen. Pisk resten av fløten, og pynt toppen av terten med fløteskum, revet sjokolade og et dryss kanel.

Har du prøvd våre andre oppskrifter?

Oppskrifter til enhver anledning